Osagedoorn

50,00

Excl. BTW: €47,17

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Osagedoorn

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Osagedoorn - Maclura-pomifera

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die door het leven getekend is, maar daar niet echt onder heeft geleden.

Kenmerken:
De osagedoorn is een plant uit de moerbeifamilie. In zijn land van oorsprong, de Verenigde Staten van Amerika, staat de soort bekend onder de naam van "Osage orange", omdat de vorm van de vrucht enigszins aan een sinaasappel doet denken en omdat het verspreidingsgebied ten dele samenvalt met het stamgebied der Osage-Indianen.

 In de Krim waar de boom algemeen voorkomt in straten en parken, worden de vruchten aangewend voor het bereiden van (natuur)geneeskundige tinctuur en zalf.

 Diverse Indianenstammen gebruikten het sap van de vruchten van de osagedoorn als bindmiddel voor de verf waarmee ze zich insmeerden als zij op oorlogspad gingen en het hout voor het maken van bogen. Het hout werd door de blanken wel gebruikt voor spoorwegbielzen. Een hypothese is dat de grote schijnvruchten vroeger gegeten werden door een groot dier: de ongeveer 10.000 jaar geleden is uitgestorven: de grondluiaard.

Bloeitijd: juni,  Niet zo zeer vanwege de bloemen mooi maar de aparte bladeren. Daarnaast krijgt de stam na verloop van jaren door de bijzondere scheuren een mooi doorleefd uiterlijk. 

Grondsoort: Liefst kalkhoudend, en vruchtbaar 

Standplaats: Bij voorkeur in de volle zon. De jonge boom is echter wel iets vorst- en windgevoelig. De volwassen boom krijgt een brede kroon, dus een iets ruime tuin is wel noodzakelijk.

Hoogte: De osagedoorn kan uitgroeien tot 15 meter hoogte, maar is goed korter te houden met goede snoei.

Foto: Volwassen Maclura-pomifera boom.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Lambermonstraat 10 6373 BD Landgraaf

Bezoek showroom op afspraak.
Gratis verzending binnen Nederland m.u.v. verzending onder rembours.

Neem contact met ons op

0457850798
0646428393
info@memorialcompany.nl
0646428393

Facebook