Japanse Notenboom

50,00

Excl. BTW: €47,17

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Japanse notenboom

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Japanse notenboom - Gingko biloba

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand met associaties in het Verre Oosten, die bezig was met geneeskunst, een oersterk persoon die op latere leeftijd tot bloei kwam of heel lang een vol bloeiend bestaan heeft gehad. Iemand die zich overal thuis voelde. 

Kenmerken
De Gingko vindt zijn oorsprong in China. In de 9e eeuw is de boom geïmporteerd in Japan waar hij veel bij tempels werd aangeplant. Daar wordt hij dan ook tempelboom genoemd. In de 18e eeuw is de boom ook naar Europa en Noord-Amerika gebracht. Hier is de boom nu een bekende verschijning.

De Ginkgo geldt als een zeer sterke boom. Zes exemplaren overleefde zelfs de atoombom in 1945 in Hiroshima. Ook kan de boom goed tegen vorst. 

Aan de Ginkgo wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven. Zogenaamde flavonglycosiden en terpeenlactonen in het blad zorgen voor een betere doorbloeding dat zijn uitwerking heeft tegen verschillende aandoeningen. Vooral heeft het een stimulerende werking van de hersenen en is zodoende een probaat middel tegen geheugenverlies en beginnende dementie. 

Bloeitijd: De Japanse Notenboom bloeit pas na 20 jaar. Dan kan ook worden vastgesteld of het een mannelijk of een vrouwelijk exemplaar is 

Grondsoort: Alle grondsoorten 

Standplaats: Geen speciale eisen. Na verloop van tijd is deze boom zelfs brandbestendig.

Hoogte: De Japanse Notenboom staat ook vermeld bij 'Grote bomen', maar kan ook prima korter gehouden worden dan de 25 meter tot waar hij kan doorgroeien.

Foto: Oude volwassen Gingko biloba.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Lambermonstraat 10 6373 BD Landgraaf

Bezoek showroom op afspraak.
Gratis verzending binnen Nederland m.u.v. verzending onder rembours.

Neem contact met ons op

0457850798
0646428393
info@memorialcompany.nl
0646428393

Facebook