Haagbeuk

50,00

Excl. BTW: €47,17

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Haagbeuk

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Haagbeuk - Carpinus Betulus

Voor wie:
In de Keltische cultuur staat de haagbeuk symbool voor de goede smaak en uiterlijke schoonheid en wie, naar menselijke maatstaven gemeten, een hoge leeftijd heeft bereikt.

Kenmerken:
De haagbeuk is ook bekend onder vele andere namen: helzenteer, hesselteer, steenbeuk, jukbeuk of wielboom. De naam geeft aan dat deze boom veel in hagen wordt toegepast, maar hij gedijt ook prima als boom. Deze ‘beukhaagboom’ kan zonder problemen 200 jaar oud worden. Een vrij langzaam groeiende en dicht vertakkende boom die in het jeugdstadium kegelvormig is maar later breed eirond tot rond uitgroeit. Jonge twijgen zijn bruingrijs, oudere takken en de stam zijn donkergrijs en opvallend glad. Het blad is frisgroen in het voorjaar. De bladrand is scherp dubbel gezaagd en de bladtop is toegespitst.

In de herfst kleurt het blad goudgeel. Indien de haagbeuk jaarlijks gesnoeid wordt blijft het verdroogde, bruine blad in de regel tot diep in de winter aan de plant hangen. De kleine nootjes bevinden zich in decoratieve losse vruchtkatjes. De wortelgroei is tamelijk oppervlakkig. Verteerd blad is een goede bodemverbetering.

Bloeitijd: In mei juni krijg je beukennootjes 

Grondsoort: Alle grondsoorten, alleen niet te nat 

Standplaats: Geen speciale eisen 

Hoogte: Ongesnoeid kan een haagbeuk 20 meter worden met een brede kroon

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Lambermonstraat 10 6373 BD Landgraaf

Bezoek showroom op afspraak.
Gratis verzending binnen Nederland m.u.v. verzending onder rembours.

Neem contact met ons op

0457850798
0646428393
info@memorialcompany.nl
0646428393

Facebook