Grove Den

50,00

Excl. BTW: €47,17

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Grove Den

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Grove Den - Pinus sylvestris

Voor wie: 
Ter herinnering aan iemand die het vooral allemaal op zijn eentje goed deed. Iemand die rust en grillige natuur waardeerde. Iemand die ergens in geloofde waar niemand anders brood in zag. Iemand die volhardend was. Deze boom wordt ook gezien als een symbool van gierigheid, echter in de Keltische cultuur staat de dennenboom symbool voor mysterie en betrouwbaar

Kenmerken: 
De bladen van de grove den zijn naaldvormig en staan met twee tegelijk op korte loten. De den heeft ook lange loten met verspreid staande naalden. De lange loten zorgen voor de lengtegroei. De grijsgroene naalden zijn gedraaid en kunnen tot 8 cm lang worden. Jonge bomen hebben een kegelvormige kroon. Oudere bomen hebben een meer schermvormige kroon en een hoge stam. De onderste takken zijn afgestorven en zitten deels nog aan de stam vast. De jonge schors aan de top van de boom is glad en grijsgeel van kleur. Op oudere leeftijd wordt er een ruwe plaatvormige schors gevormd. De plaatjes van de schors zijn vrij klein. De jonge kegels zijn groen en kleuren later donkergrijsbruin. De kegels kunnen tot 7 cm lang worden en zitten twee aan twee of in groepjes aan kromme steeltjes. Bij beschadiging van de boombast komt er kleverig hars met een karakteristieke geur uit, wat de wond beschermt tegen infecties.

De boom kan zeer oud worden. In 2006 is bij Wolfheze één van de oudste grove dennen, tussen de 355 en 405 jaar oud, omgevallen. De boom had een stamomtrek van 430 cm. Van oudsher is de boom een belangrijke leverancier van terpentijnolie, hars en teer. Het hout van de Grove den of pijnboom is grenen hout: een veelgebruikte houtsoort voor allerlei doeleinden.

Bloeitijd: De boom heeft naalden die het hele jaar door te zien zijn. De lange loten zorgen voor lentegroei. 

Grondsoort: Groeit op alle grondsoorten, zelfs op arme zandgronden 

Hoogte: Een grove den kan 25-30 meter worden.

Foto: Volwassen grove den

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Lambermonstraat 10 6373 BD Landgraaf

Bezoek showroom op afspraak.
Gratis verzending binnen Nederland m.u.v. verzending onder rembours.

Neem contact met ons op

0457850798
0646428393
info@memorialcompany.nl
0646428393

Facebook