Gele Zeepboom

50,00

Excl. BTW: €47,17

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Gele Zeepboom

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Gele Zeepboom
Koelreuteria paniculata 

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die graag in de eigen tuin was. Voor iemand die van de zomermaanden juli/augustus hield en daar op zijn of haar best was. Hij/zij viel verder op door zonnig gedrag in de nazomers.

Kenmerken:
Deze boom heeft vele Nederlandse benamingen: gele zeepboom, Chinese vernisboom, lampionboom, koelruit of blazenboom. Oorspronkelijk komt deze boom in het noorden van China in het wild voor. De Engelse benamingen verwijzen hier naar: Chinese rain tree, China tree. De eerste exemplaren werden als zaden door Engelse planthunters meegenomen en hebben daarna hun weg over geheel Europa gevonden. Deze boom is winterhard tot -15 graden Celsius.

De bloemen zijn grote pluimen met gele bloempjes en zorgen voor een vrolijke noot op een moment, waarop er verder in de tuin niet al te veel meer in bloei staat. Er zijn namelijk maar weinig bomen die in juli of augustus bloeien. Deze door weinigen verwachte bloei zorgt daarom voor een opvallend moment in de tuin. De gele bloemen worden opgevolgd door blaasvormige zaden, die dikwijls naar rood verkleuren en de plant daarom ook in het najaar nog een aantrekkelijk accent geven.

Bloeitijd: juli/augustus 

Grondsoort: Goede tuingrond. Niet te nat.

Standplaats: Zon, Halfschaduw, schaduw.

Hoogte: Tot 5 meter met een brede kroon als éénstammige boom. Als meerstammige struik wordt hij ongeveer de helft zo groot.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Lambermonstraat 10 6373 BD Landgraaf

Bezoek showroom op afspraak.
Gratis verzending binnen Nederland m.u.v. verzending onder rembours.

Neem contact met ons op

0457850798
0646428393
info@memorialcompany.nl
0646428393

Facebook